Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze!

Wist u dat 50% van de zieke medewerkers medisch gezien niets mankeert? Toch melden zij zich ziek. Dit kan komen doordat zij zich oncomfortabel voelen op de werkplek, door omstandigheden thuis of door niet-werkgerelateerde oorzaken. Als werkgever heeft u hier veel last van. U betaalt elke dag dat uw medewerker ziek is en het werk blijft ook nog eens liggen. U bent afhankelijk van de beschikbaarheid van de bedrijfsarts en in uw ogen wordt het ziekteverzuim niet naar behoren aangepakt.

Vaak hebben MKB bedrijven geen focus om het ziekteverzuim op lange termijn aan te pakken. U heeft een zieke medewerker, u belt met de bedrijfsarts en bent afhankelijk van zijn advies. Door de AVG privacy wetgeving komt hij vaak met vage en niet concrete verslagen waar u als werkgever weinig aan heeft. Uw medewerker is bijvoorbeeld al 3 maanden thuis en u wordt overvallen door het feit dat dit nog langer gaat duren. Vragen als “Wat kan ik hier nu aan doen?” of “Hoe kan ik dit oplossen?” gaan door uw hoofd, maar worden niet beantwoord.

Pak het ziekteverzuim aan met een verzuimprotocol

Als strategisch partner in gezondheidsmanagement werken we graag met u samen om het ziekteverzuim te verlagen en op lange termijn aan te pakken. Onze casemanagers en inzetbaarheidscoaches beschikken over een medische achtergrond en zijn BIG geregistreerd. Ze hebben een achtergrond in de (bedrijfs)fysiotherapie en zijn gewend om uit te vragen waar uw medewerker mee zit. Samen met u stellen we een verzuimprotocol op waarbij u niet alleen op dit moment het ziekteverzuim verlaagd, maar dit ook op lange termijn effectief aanpakt.

Het verzuimprotocol bestaat uit vier vragen en geeft u inzicht in:

  1. De juiste vragen die u kunt stellen. Zodat u precies weet wat er bij uw medewerker speelt. Zowel zakelijk als privé.
  2. Hoe u deze informatie correct vastlegt en daarmee voldoet aan verplichte wettelijke stappen die de Wet verbetering Poortwachter voorschrijft.
  3. Hoe u de vervolgstappen inzichtelijk maakt. Zowel voor uzelf als voor uw medewerker.
  4. Hoe weet u wanneer uw medewerker weer aan de slag kan?

Wat levert het u op als u het ziekteverzuim aanpakt met een verzuimprotocol?

  • Duidelijkheid. Onze inzetbaarheidscoaches bieden u en uw medewerker duidelijkheid. Waar bent u aan toe? Wie gaat wat doen? Wanneer wordt wat gedaan?
  • Een snelle en verbeterde inzetbaarheid van uw medewerker. Binnen Pro Corpus hebben we verschillende disciplines in huis, adviseurs op het gebied van Arbeid & Gezondheid, mensen die gespecialiseerd zijn in chronische pijnrevalidatie en verschillende eerstelijnszorg professionals. Hierdoor kunnen we indien nodig direct interventies inzetten op zowel fysiek als mentaal vlak. Denk bijvoorbeeld aan revalidatietrajecten, psychologische begeleiding, leefstijlontwikkeling, ergotherapeuten en podotherapeuten.
  • Rust. U mag er als MKB bedrijf op vertrouwen dat wij ons focussen om uw ziekteverzuim op lange termijn aan te pakken en dat u zich kunt focussen op uw core business. Wij geven u overzicht, zorgen dat alle wettelijke stappen die de Wet verbetering Poortwachter voorschrijft worden doorlopen. Wij geven u inzicht en rust, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw zieke medewerker.

Wat heeft de inzetbaarheidscoach u te bieden?

Onze inzetbaarheidscoaches en casemanagers denken graag met u mee hoe u het ziekteverzuim op lange termijn aan kunt pakken. Dit doen wij op drie manieren:

  • Verzuimbegeleiding voor een vast bedrag per medewerker per maand. U betaalt een vast bedrag per medewerker per maand. Zodra u een zieke medewerker heeft, maakt u een afspraak en start onze verzuimbegeleiding.
  • Tijdens het inzetbaarheidsspreekuur is onze inzetbaarheidscoach bij u op locatie aanwezig. Dit is een preventief spreekuur waarbij uw medewerkers hun klachten met de bedrijfsfysiotherapeut kunnen bespreken. Doordat de inzetbaarheidscoach bij u op locatie is, weet zij wat er binnen het bedrijf speelt en kan zij snel schakelen.
  • Is een wekelijks spreekuur niet wat u zoekt, maar heeft u wel behoefte aan een inzetbaarheidscoach? Dan is het inzetbaarheidsgesprek iets voor u. Het inzetbaarheidsgesprek bestaat uit 1 tot 4 gesprekken en bemiddelen wij tussen u als werkgever en uw zieke medewerker.

Wilt u het ziekteverzuim om lange termijn aanpakken, zodat u zich kunt blijven focussen op uw core business? Maak een afspraak met onze inzetbaarheidscoach en ervaar zelf wat het u oplevert.

Categories: Kennis

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *